ALPHEUS [UK]

Nascut i criat per pares jamaicans a Londres, Anglaterra, Alpheus va desenvolupar una passió pel cant després de veure a Sam Cooke actuar a la televisió i en els sound systems de Londres quan era tan sols un nen. El seu amor pel reggae va començar gràcies a cantants com Don Carlos, Dennis Brown, Frankie Paul, Michael Gordon o Thriller O entre altres artistes.

Alpheus va estar una temporada vivint a Florida, va ser allà on va conèixer a Tony Brevette, cantant del grup de rocksteady ‘The Melodians’. Brevette, en escoltar la gran veu que ja tenia aleshores Alpheus, va decidir viatjar fins Jamaica per presentar-li al llegendari productor Clement Dodd, propietari del mític segell Studio One ser allà on Alpheus va gravar el seu àlbum de debut “Quality Time” sobre els ritmes clàssics de Studio One Després d’aquest primer treball, anys més tard va ser el segell europeu Special Delivery qui es va interessar pel talent d’aquest artista i produir un nou àlbum d’estudi, “Everything For a Reason”.

 

No va ser fins a 2010 quan Alpheus es va posar a treballar amb un dels productors de reggae més prestigiosos d’Europa, Roberto Sanchez, sota el segell A-Lone (Lone Ark) per donar a llum el 2011 l’àlbum “From Creation”. El resultat va ser sense cap mena de dubte el millor LP de Alpheus fins a la data, considerat un dels millors àlbums de l’any. Es tracta d’una producció d’alta qualitat musical amb tocs de ska, rocksteady i fins i tot de roots, un estil que domina a la perfecció el productor càntabre. Aquest tercer àlbum ha rebut les millors crítiques i ha permès a Alpheus actuar en els millors festivals i principals ciutats europees.

Actualment Alpheus està treballant en el seu nou àlbum que veurà la llum a l’estiu de 2013, amb el segell discogràfic A-Lone.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email