UN DELS MILLORS ARTISTES JAMAICANS DELS ÚLTIMS 3 ANYS, ROMAIN VIRGO

Romain Virgo és el nou artista revelació a Jamaica i s’està convertint en una de les veus més escoltades fora de l’illa, la seva música està traspassant fronteres a un ritme frenètic amb tan sols 23 anys.

bannerromainvirgo

Aquesta precoç estrella del reggae es va donar a conèixer gràcies al programa de cercatalents Digicel Rising Star l’any 2007, amb tan sols 17 anys va aconseguir coronar-se com el concursant més jove en guanyar el primer premi: un contracte de gravació amb Greensleeves Records, una de les discogràfiques més importants de Jamaica. Poques setmanes després Romain Virgo publica el seu primer single “Can’t Sleep” amb el segell jamaicà Penthouse que puja com l’escuma al capdamunt de les llistes d’èxits de l’illa. Després d’aquest primer single no van trigar a arribar els altres, cançons com “Wanna Go Home”, “Live My Live” o “Alton’s Medley” formen ja part dels grans recopilatoris de la música reggae.

La carrera de Romain segueix sense tocar sostre, el 2010 signa contracte amb la discogràfica més important del reggae modern amb base a New York, VP Records, que llança el seu àlbum de debut “Romain Virgo” i dos anys més tard apareix el LP “The System” en el qual es comprova la maduresa que ha aconseguit aquest artista, cançons com “Another Day Another Dollar”, “The System” o el cap de llistes “No Money” tenen un rerefons social i moral que identifica clarament les dificultats en les què està sotmesa la població jamaicana i milions de persones a la resta del món, víctimes de la pobresa mundial.

Sens dubte si hi ha hagut un any per aquest artista va ser el 2012. Va ser guardonat com a millor artista de l’any per la JaRIA (Jamaica Reggae Industry Association), millor cantant masculí o millor enregistrament de l’any entre altres reconeixements.

Romain Virgo ve acompanyat aquesta vegada per un dels artistes amb més projecció del moment, es tracta de Loyal Flames. Aquest artista jamaicà de 24 anys es va donar a conèixer amb el single “Mr Death “que li ha donat cert reconeixement en la indústria del reggae. Després d’aquest èxit i juntament amb la discogràfica “Vikings Production” torna a pujar al més alt de les llistes d’èxits amb el single “Keep Focus”. Realment estem davant d’un artista amb una clara línia de progressió ascendent que donarà que parlar en el futur.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email